Ismét levették a székely zászlót Kézdivásárhelyen

2014.08.03 16:08

„Betilthatják jelképeink használatát és úgyis használni fogjuk!” – mese a holdon tisztelt polgármester úr!

A tiltás ellenére is, a kaszárnya előtt lobognak a zászlók! Tisztelet érte, tisztelet bárkinek aki közterületen is felvállalja székelységét, jelképeit és nem törik meg. Pénz és anyagiak nélkül is lehet valaki igazi székely, de az előbbiek birtoklásával még nem biztos, hogy jellemzi a székely gerincesség.

Ez nem jellemzi Önöket sem tisztelt vezetők, akik szombaton még a székelyek meg nem törhetőségéről, a jelképeink tiltás ellenére való használatáról tartottak szent beszédet és e szerint cselekedtek, tudatosan „törvénytelenséget“ követve el. Miért zavarja Önöket ha a HVIM Kézdivásárhely-i szervezete ugyanezt tette? Miért kellett ismételten levenni a vármegyések által kitűzött zászlót? Már azt sem kellett megvárni, hogy felszólítsák Önöket, Minket, bárkit! 

Ha Önöknek ez egyszer a nemzeti érzés többet jelentett a törvénynél, melynek értünk kellene lennie, ma ismételten szembeköpték Önmagukat, megmutatva, hogy amit két napja mondtak, cselekedtek, az mára már érvényét veszítette és mese volt a holdon.

Levetették a zászlót – lelkük rajta, folytatva: lelkiismeretük rajta. Önök mondták: „ a székely népnek meg lehet tiltani dolgokat, de nem érdemes! „ Önök nem székelyek? – vagy csak időlegesen 1 napra?

Mi továbbra is hisszük, a székely zászlónak ott a helye a Gábor Áron téren és lobognia kell!