Szakmai keresgélések a SIC FESZT keretében

2014.08.03 16:13
 A SIC FESZT-Székelyföldi Szabadegyetemen nem csak a bulin és a diákokon van a hangsúly, hanem teret kapnak a fiatal mezőgazdászok, vállalkozók és tanárok is. 
 
Business Szabadegyetem
 
A rendezvény szervezői (Junnior Business Club) azt a célt tűzték ki, hogy a résztvevők a négy napos tábor alatt minél több gyakorlati és interaktív előadás keretén belül megismerjék a helyi marketing sajátosságait és az ezekben rejlő lehetőségeket. ,,Az egyesület fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél könnyebben, hatékonyabban találják meg a helyüket azon a területen, ahol szeretnének vállalkozni’’ - hangsúlyozta Karácsony Zsolt programfelelős, JBC elnök. A workshoppok segítenek a fiataloknak a vállalkozói-gazdasági közegben, de akár a mindennapi, társadalmi életben is. A  négy napos tábor alatt négy székelyföldi sikeres kiválasztott vállalkozással dolgozhatnak a csapatokba tömörülő fiatalok, azon belül a marketingre és az arculatra hangolódhatnak. A műhelymunkák mellet előadások is lesznek, amelyeken gazdasági szakemberek és vállalkozók is részt vesznek. A gazdasági műhelytábor egy olyan közösségi platform, amely megkönnyíti az eszmecserét a résztvevő fiatalok között hiszen a szakmaiság mellett szabadidős programok is szerepelnek.,, A tábor ideje alatt részed lesz csoporttevékenységekben, szakmai vitákban, tanácsot kérhetsz tapasztalt meghívott előadóinktól és mindezt szórakozva! Továbbá sport és egyéb érdekes játékokon vehetsz részt valamint strandolási lehetőséged is van. Az estékről sem feledkeztünk meg, hiszen egy zenés színpad fogja szórakoztatni a tábor résztvevőit. Célcsoport: vállalkozó szellemű fiatalok, egyetemisták, diákok, fiatal vállalkozók. Korhatár: 16 év 35 év között Amennyiben valaki a a workshopot választja, számukra a műhelymunkákon való részvétel kötelező, mivel ez a fajta szakmai program folyamatos aktivitást igényel.’’ – tette hozzá Karácsony. 
Fiatal pedagógusok találkozója a Sic Feszten! 
 
Sok szakmai és diák csoport mellett a Székelyföldi Szabadegyetem a fiatal pedagógusokat is nagy szeretettel várja. A sok koncert és szórakozás mellet szakmai előadásokon, műhelymunkákon vehetnek részt a pedagógusok. ,,A non-formális oktatás már egyre gyakrabban használt, tanítási illetve tanulási forma, erről hallhatnak a résztvevők, ez mellett pedig a Művészeti Népiskola munkatársainak segítségével nemezelhetnek, illetve népi-gyermekjátékokat is sajátíthatnak el, ami egyre fontosabb és már nem csak óvodában és elemi osztályokban hanem felsőbb korosztályoknál is, hogy a fiatalok ismerjék népi játékainkat és játszani is tudják azokat. Fontosnak tartjuk a fiatal pedagógusok képzését és azt is, hogy fiatal körökben nem csak szakmai hanem közéleti tevékenységekben is részt vegyenek. Arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy bár munkájuk sajnos napjainkban nem túl elismert és megfizetett mégis nagyon értékes’’- mondta Lukács Kinga-Zsófia szervező. A SIC Feszt egy megfelelő hely a tapasztalatcserére, kötetlen beszélgetésekre és pedagógus körben is de nem csak kapcsolatok építésére amik talán könnyíthetik munkájukat, mert együtt minden egyszerűbb. Jelentkezési szándékukat kérlek jelezzék a Lukács Kinga - Zsófiánál lukacskingazsofia@gmail.com vagy Mihály Emőkénél a mihalyemoke@cstit.ro e-mail címen.
 
AgroSIC
 
 A SIC FESZT eddig beszélt diákokról, fiatal politikusokról, fiatal vállalkozókról, de hogy teljes legyen a kör, ezért a fiatal mezőgazdászok, agrárok sem maradhatnak ki egy ilyen sokszínű rendezvényről. A háromnapos rendezvény alatt a fiatal mezőgazdászok betekintést nyerhetnek a mezőgazdaság szakmai részébe, pályázati felvilágosításokat, de betekinthetnek más szakmai csoportok tevékenységébe. Orbán Miklós programfelelős elmonda: ,,Célja, hogy minél jobban felvilágosítsuk a fiatal mezőgazdászokat pályázati lehetőségekről, hogy majd jobban tudjanak érvényesülni a szakmájukban az elkövetkezendő időkben.”